Twee kinderen, twee werelden.

1481884941752

Links is Miran. Miran is mijn zoon. Miran is twee jaar. Miran heeft een vader, een moeder, broertjes en zusjes. Miran heeft een huis, een bed en elke dag schone kleren. Miran heeft genoeg te eten en altijd schoon drinkwater. Miran heeft veel speelgoed en als hij vies is gaat hij lekker in bad. Miran gaat elke dag naar school en speelt daar met zijn vriendjes. Miran groeit op tussen de bloemen en de vogels. Miran wordt omringd door leven. Miran woont in België.

Rechts is Azad. Azad is vijf jaar. Azad heeft geen vader, moeder, broertjes of zusjes meer. Azad heeft geen huis, geen bed en geen schone kleren. Azad heeft niet genoeg te eten en geen schoon drinkwater. Azad heeft geen speelgoed en kan niet in bad. Azad kan niet naar school en heeft geen vriendjes meer. Azad groeit op tussen bommen en geweerschoten. Azad wordt omringd door de dood. Azad woont in Syrië.

Twee kinderen, twee werelden. Zo ver uiteen. Maar of hij nu in België, in Syrië, of eender welk land woont, elk kind verdient een leven als Miran. Een leven zonder dood en angst, zonder vluchten en pijn, maar met een familie en vriendjes, voedsel en water, kleding, een huis en een school. Help kinderen als Azad. Kijk niet weg vanuit je warme bed, maar sta op voor kinderen zoals Azad.

Doneer kleding, dekens, of geld, of laat je stem horen, want jij maakt het verschil.

#PrayForAleppo #SaveTheChildren #KijkNietWeg #WhereIsTheLove

Advertenties

Een gedachte over “Twee kinderen, twee werelden.

  1. Mooi streven. We zouden er met elkaar, als wereld, voor moeten zorgen dat die tranen op die stoffige wangetjes weggekust worden. En dat wij die kinderen zo veel veiligheid bieden als wij onze eigen kinderen geven… Een warm bed, goed eten, een knuffel. Veilig…thuis. Ik word hier zo verdrietig van…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s