Joepie, wintertijd 😐

de-wintertijd1

Het is weer zover; de wintertijd gaat in. He-le-maal geweldig toen je jong was, maar een kleine ramp nu je kinderen hebt. Heb je ze eindelijk gedrild tot 6.30 uur ‘uit’ te slapen, sta je vanaf morgenochtend weer met wallen tot je knieën om 5.30 uur naast je bed. Niet. Leuk.

Maar is er dan echt helemaal niets dat je kunt doen om je nachtrust een beetje te redden? Jawel, natuurlijk zijn er wel wat tips:

Tip 1.
Gooi je kind ’s middags een half uur later in bed. Zo wordt hij volgens het boekje een half uur later wakker en kun je hem een half uur langer wakker houden, zodat hij ’s avonds een uur later naar bed kan – snap je ‘em nog. Uiteraard slaapt hij dan ’s morgens dat hele uur langer en voila, je hebt je uur direct terug gewonnen.

Tip 2.
Koop een ochtendlichtje en leer hem dat hij pas mag roepen als het lampje brandt. Natuurlijk brandt het lampje elke ochtend een kwartier later en omdat hij zo braaf is werkt hij direct mee. Als je wil kun je er zelfs nog een uur extra bij plakken, tel uit je winst!

Tip 3.
Zorg dat de kamer goed donker is. Best zijn natuurlijk verduisterende (rol-) gordijnen, maar een mooie poster op het raam kan ook een tijdelijke oplossing zijn – posters uit papa’s boekjes zijn dan weer niét geschikt. Zo wordt hij in ieder geval niet wakker van de zon die nog niet meedoet met de wintertijd en nog eerder om het hoekje piept.

Natuurlijk helpen bovenstaande tips alleen bij voorbeeldige kinderen. Als je net als ik een stel draken van ridderlijk niveau hebt zul je gewoon een extra wijntje moeten drinken ’s avonds en zelf een uur eerder je bed in moeten rollen/vallen/kruipen/.. Whatever.

Extra tip: Vul je koffiezetapparaat ’s avonds vast met de sterkste koffie die je hebt, leg wat zoet(houdertjes) klaar voor je monsters, zet de DVD/tv/Netflix al klaar en zorg voor een overlevingspakket met koffie, koffie, een fles wijn, een familiepak pure chocolade (voor jezelf) en make up – heel veel make up.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s