Ongeïntegreerde allochtoon

Met mijn ogen nog op half zeven stap ik met mijn rechterbeen uit bed. In een zwaai probeer ik mijn dekbed met de bloemenovertrek van Blokker zo netjes mogelijk terug leggen, wat uiteraard mislukt, de helft belandt op de vloer.
Op de tast loop ik naar beneden en zet een kop Nederlandse Douwe Egberts koffie. Uit het linkerkeukenkastje pak ik twee suikerklontjes en laat ze voorzichtig in mijn kopje vallen. Daarna smeer ik mijn Nederlandse brood met Nederlandse pindakaas. Met mijn bordje ga ik aan de tafel zitten. Ik zet mijn televisie aan en zap naar Nederland drie. Het nos-journaal is nog niet begonnen, dus pak ik mijn telefoon, open de internetbrowser, ga naar ad.nl en lees daar het Nederlandse nieuws.
Als ik mijn brood op heb kleed ik mij aan en open de nieuwe tube Zendium tandpasta om mijn tanden te poetsen. Dan ga ik de deur uit, stap in mijn auto en rijd naar mijn Nederlandse vriendin. Onderweg kom ik langs Albert Heijn en ik besluit gauw nog wat Nederlandse Campina melk en Goudse kaas te kopen, ik hoop dat het lekker blijft zo lang buiten de koeling.

Ik stap weer in mijn auto. De radio staat op Q music en het is precies elf uur, tijd voor het nieuws. Als eerst wordt er gesproken over een verkeersongeval op de E313, maar daarna komt een onderzoekster aan het woord die vertelt over allochtonen en het integratieprobleem. Ik steek mijn hand uit naar het dashboardkastje, pak een zout dropje, stop het in mijn mond en kijk eens kritisch naar mezelf.

Ik eet en drink het liefst Nederlandse producten, maar met een Belgische koffiekoek kun je me net zo goed een plezier doen.
Ik kijk het liefst Nederlandse televisie, maar volg ook trouw ‘Topdokters’ op 2Be.
Ik heb vooral Nederlandse vriendinnen, maar de Belgische die ik heb vind ik net zo lief.
Ik kijk dagelijks het Nederlandse journaal, maar lees ook regelmatig een Belgische krant.

En weet je wat? In mijn geval is er niemand die dat erg vind, maar zou je ‘Nederlandse’ veranderen in ‘Marokkaanse’, ‘Turkse’ of ‘Afghaanse’ is het ineens een integratieprobleem.

Ik ben een ongeintegreerde allochtoon, maar dat doet niks af aan het respect dat ik voor de cultuur, tradities, normen en waarden van mijn Belgische medelanders heb, en is dat niet het belangrijkste?

Reactie op: ‘Turken eten Turkse kaas uit Turkse winkel, integratie mislukt.’

Advertenties

2 gedachtes over “Ongeïntegreerde allochtoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s